Druk met voorbereidingen…

Nieuws

Afgelopen week zijn we druk geweest. Kirsten en Toon zijn druk met de voorbereidingen voor het Benefietfeest op 1-12-2017. Het gaat tot nu toe voorspoedig en er hebben zich al ruim 200 personen opgegeven. We hebben er zijn in!!

Verder hebben we tassen ingepakt met mutsen en rompertjes, attributen voor het afkolven van borstvoeding, instrumenten, bloeddrukmeters met stethoscopen, naaimachine en lockmachine en héél veel meters stof. Deze stof hebben Anne Marie en Marieke gekocht op de markt in Doetinchem. Hele mooie waterafstotende stof voor het maandverband en voor schorten in de kliniek die bestemd zijn voor verloskamers en OK. De marktkoopman is erg begaan met de Ethiopische vrouwen en vroeg maar 1€ per meter! We hebben 100 meter gekocht bij hem (operatiegroen ;-). Ook hebben we veel meters kleurige waterafstotende stof en roze badstof gekocht. Hier heeft Allison (vrouw Amerikaanse gynaecoloog) via de mail om gevraagd voor het naaiatelier. Deze soorten stof zijn in Ethiopië niet verkrijgbaar.”We hebben 100 meter gekocht bij hem (operatiegroen 😉 Kirsten en Anne Marie hebben 130 klossen lockgaren ingeslagen bij de Lidl in Doetinchem en Ulft (deze week in de aanbieding). De mutsen en de rompertjes hebben we in zakken gedaan en vacuüm gezogen met de stofzuiger. Het is hilarisch om te zien wat er dan maar een klein pakketje overblijft!

Via Hanny Dahrs, collega en vriendin van Marieke, die in het Leids Universitair Medische Centrum werkt als klinisch verloskundige, hebben we veel instrumenten gekregen. Deze instrumenten zijn voor eenmalig gebruik en worden weggegooid. Hanny en haar collegae verloskundigen hebben in een aantal maanden heel veel instrumenten verzameld, schoongemaakt en in plastic bakken gedaan. Hanny heeft ze gebracht: 7 gevulde plastic bakken! We zijn er heel erg blij mee! We hebben ze uitgezocht, sets van gemaakt en in een etui gestopt. Ze zien er nog erg goed uit en zijn scherp. We willen ze aan het einde van de onderwijsdag geven aan de verloskundigen in de buitengebieden. Ze hebben nu alleen maar een mes waarmee ze de navelstreng doorsnijden en ze zullen er ontzettend blij mee zijn!