Voorbereidingen voor de reis

Nieuws

We zijn bezig om de officiële documenten aan te vragen voor een werkvergunning etc. Dit kost veel tijd. We hebben alles bewaard van de reis in 2015 en het zal deze keer zeker wat gemakkelijker gaan omdat we nu de wegen beter weten te bewandelen. Maar…de regering is strenger geworden t.a.v. de goede documenten en de invoer van spullen.

 

Ook zijn we spullen aan het verzamelen en inkopen. Deze week hebben Anne Marie en Marieke 14 grote en vooral stevige tassen gekocht waar we veel mee kunnen vervoeren. We kregen flinke korting voor het goede doel van de firma Obelink in Winterswijk, heel fijn!

 

Er heeft een verbouwing plaatsgevonden in het paviljoen verloskunde en gynaecologie. Er zijn meer verloskamers gebouwd (nu hoeven er hopelijk niet meer 2 vrouwen naast elkaar te bevallen ;-). Ook is er een Couveuseafdeling gemaakt. De verpleegkundigen zijn dan ook heel blij dat Monique Jacobs (kinderarts in het Slingeland ziekenhuis) meegaat, omdat er daar nu geen kinderarts aanwezig is. We willen daarvoor dan ook graag wat apparatuur schenken om zoveel mogelijk zieke en te vroeg geboren pasgeborenen te helpen. Monique informeert in Soddo waar ze het meest behoefte aan hebben. Er is al gemaild vanuit Soddo of we weer warmtelampen kunnen meebrengen voor op de nieuwe couveuseafdeling en deze zijn inmiddels besteld.

 

We zijn volop rompertjes en hydrofielluiers aan het verzamelen. Hydrofielluiers, omdat Pampers te duur zijn en er is ook geen goed afvalsysteem. Daarom hebben we vorige keer voor de afdeling een tweede wasmachine geschonken.  We hebben een oproep gedaan via Facebook en dit geeft héél veel reacties. Binnen 24 uur zijn 5000 mensen bereikt, geweldig wat een medium! Héél veel mensen komen spullen brengen naar de kraamafdeling of naar de verloskundigenpraktijk Nona. De eerste avond na de oproep kon Anne Marie al met een volgeladen auto naar huis rijden!