Goed nieuws vanuit Soddo Christian Hospital 

Nieuws

Nieuwe polikliniek en meer verloskamers.

Er is een nieuwe polikliniek verloskunde/ gynaecologie gebouwd in Soddo Christian Hospital. We zijn heel benieuwd hoe het er uit ziet… Hieronder staan wat foto’s die gestuurd zijn door de gynaecoloog Dr Mark Karnas.

Er is een groot paviljoen achter de oorspronkelijke poli/ kraamafdeling gebouwd . Er zijn nu 4 onderzoekkamers op de poli ( waren er 2), nieuwe verloskamers, een mooie overdrachtsruimte voor de verpleegkundigen, artsen en verloskundigen en een leslokaal.

Ook is er een overdekte binnenplaats gecreëerd waar de familieleden kunnen verblijven. Deze familieleden staan hun naasten bij tijdens de bevalling, maar ook als de vrouwen geopereerd moeten worden, of als er een baby geboren is die opgenomen moet worden in de kliniek.

Couveuseafdeling.

Tot nu verbleven de pasgeboren die extra zorg nodig hebben zoals bij een vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht, een slechte start etc. bij de moeders op de kamer. Er is dan lang niet altijd een verpleegkundige in de buurt die veranderingen kan waarnemen aan de baby en er vervolgens actie op kan ondernemen.

Er is hard gewerkt om een couveuse-afdeling te maken.Er is momenteel geen kinderarts op de kinderafdeling, wel goed ingewerkte algemeen artsen. Het personeel was dan ook héél erg blij toen ze hoorden dat Monique Jacobs, kinderarts met ons mee gaat in januari 2018!

Pasgeborene van 28 weken; een jongetje met een geboortegewicht van 900 gram. Zijn tweelingzusje is helaas overleden.

WRAPS

Het WRAPS- Project loopt goed. Er zijn inmiddels ruim 3000 maandverbanden geproduceerd en de naaisters van het naaiatelier kregen een uitje aangeboden. Ze zijn samen met Allison en Inge naar het Chamomeer geweest om er echte krokodillen te zien. Ze moesten allen een zwemvest aan, omdat ze niet kunnen zwemmen. Leuke en kleurrijke foto’s van de dames!

Naast het naaiatelier is een klein winkeltje gecreëerd waar de setjes wasbare maandverbanden worden verkocht. In het winkeltje werken gehandicapte mensen en zij beleven veel plezier aan hun nieuwe job!

 

Diep respect.

Ik denk met zeer diep respect aan Allison Karnas, echtgenote van de Amerikaanse gynaecoloog Dr Mark Karnes en haar vriendin Inge die uit Noorwegen komt. Zij woont ook op het ziekenhuis terrein en de is echtgenote is van de orthopedisch chirurg.

Dankzij hun geweldige inzet en enthousiasme kunnen er zoveel vrouwen geholpen worden! Enerzijds de vrouwen die nu wasbaar maandverband kunnen gebruiken en kunnen werken of naar school en universiteit kunnen gaan tijdens de menstruatie. Anderzijds de vrouwen die een baan hebben gekregen als naaister of als verkoopster in de winkel.

Dit heb ik nooit kunnen en durven dromen toen we 4 jaar geleden begonnen zijn met  het WRAPS-project…

Allison Karnes in een stoffenzaak

 

Hartelijke groet,

Marieke Peulers