Plannen voor 2017: een volgende reis naar Ethiopië!

Nieuws

We hebben een bijeenkomst gehad en hebben besloten opnieuw naar het Soddo Christian Hospital te gaan. We vertrekken waarschijnlijk in december 2017.

Er zijn een paar veranderingen in de samenstelling van de groep.

De eerste verandering is dat een kinderarts de Ethiopië-groep gaat versterken! Monique Jacobs, kinderarts in het Slingeland ziekenhuis, zal met ons mee gaan. We zijn hier alle vijf heel blij mee.

Er is momenteel geen kinderarts aanwezig in het SCH, omdat de Amerikaanse kinderarts die er werkte, dit jaar vertrokken is.

Dit had ik nooit durven dromen toen ik in 2013 voor het eerst ging. Een gynaecoloog èn een kinderarts die mee gaan: nu is de Moeder-Kindzorg compleet! Wat kunnen we op deze manier veel aanpakken en kennis overdragen op de verloskunde-, kraam- èn kinderafdeling, fantastisch!

De tweede verandering is dat Thea Borra, klinisch verloskundige, niet meer meegaat om privé redenen. Voor haar in de plaats komt Yvonne Kox. Yvonne is ook klinisch verloskundige in het Slingeland ziekenhuis.

De Ethiopië-groep bestaat nu uit 6 zorgverleners: Kirsten Smeets, Toon Hendriks, Anne Marie Besselink, Yvonne Kox, Monique Jacobs en Marieke Peulers.

Monique Jacobs en Yvonne Kox zullen zich binnenkort voorstellen via deze website.

De groep is nu groot genoeg, omdat we anders niet meer passen in één ‘guesthouse’. Het is enorm belangrijk om ’s avonds gezamenlijk te eten en te praten over de indrukwekkende gebeurtenissen van die dag. Maar óók samen veel lol te hebben om te ontladen… Hiermee kun je dingen loslaten, voordat je als een blok in slaap valt na een hele vermoeiende dag.

Na deze bijeenkomst hebben we  er allemaal weer heel veel zin in om ons te gaan voorbereiden op de werkzaamheden in het ziekenhuis en in de ‘healthcare-centra’  in de buitengebieden!

 

Hartelijke groet,

Marieke Peulers