Het naaiatelier

Nieuws

Het naaiatelier

Het gaat goed met het naaiatelier. Allison en Inge, de echtgenotes van Dr Mark, gynaecoloog èn van de Noorse radioloog, wonen op het terrein van Soddo Christian Hospital. Ze hebben er beiden veel plezier in om zich in te zetten voor de verspreiding van het gebruik van wasbaar maandverband. Ze gaan vaak samen voorlichting geven op middelbare scholen en op de universiteit van Soddo. Ze nemen dan een Ethiopische lerares mee die het vertaalt in het Amhaars, de Ethiopische taal die  daar gesproken wordt door 80% van de mensen.

Er zijn nu 5 naaisters in dienst en de verkoop van WRAPS (Washable Reuseable Affordable Pads) gaat goed. Ze kunnen het flanel wat goedkoper inkopen, waardoor de setjes voor een lagere prijs verkocht kunnen worden. Dit trekt veel vaders van de schoolmeisjes over de streep.

Allison mailde een leuke anekdote over een naaisters, Meseret, die een schoolmeisje tegenkwam in de stad.  “This week Meseret saw one of the schoolgirls in town that we had given the WRAPS to last week.  She told her that her mother loved the WRAPS and wanted to use them.  Meseret said, “No, no, it’s for you to stay in school!”

 

Allison, Inge en de 5 naaisters

1

De meisjes zijn er heel erg blij mee!

2 3 4 5