BENEFIETCONCERT OP 4 OKTOBER IN HET AMPHION

Nieuws

Zondagmorgen om 10 uur zijn alle koorleden en veel musici al in het Amphion. De meeste koorleden kunnen tussen de repetitie en de uitvoering niet naar huis. En van mooi zingen krijg je stevige trek, dus Kirsten, Toon, Anne Marie, Thea, Bram, Aoife en Marieke zijn ook aanwezig om 10 uur. Niet om te zingen, maar om 600 broodjes te smeren voor de lunch!  Het wordt een complete lunch door de  gesponsorde broodjes van bakkerij Wiltink, met ham, kaas en salami van Sligro en de 3 dozen appels van groenteman van Aalten uit Silvolde. We komen al goed in de stemming doordat de gastheer van het Amphion dhr van Aalst ons via een luidspreker laat meegenieten van wat er in de zaal gebeurt; het is reuzegezellig om te smeren op de maat van de muziek 😉

Er worden ’s middags nog kaarten verkocht, wat maakt dat er in totaal 725 kaarten verkocht zijn. Dit is fantastisch, een bijna uitverkochte zaal! Van elke kaart gaat er € 10 naar het goede doel.

Om klokslag 15 uur begint het benefietconcert onder leiding van dirigent Ben Simmes met het prachtige Misa Criolla. De koren die meedoen zijn: Mannenkoor Con Spirito-Dinxperlo, Jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen, Vocaal ensemble Luscinia, Gemengd koor Gaanderen, het Gaanderens mannenkoor en Kamerkoor Bergh’s Vocaal.  De koorwerken worden begeleid door verschillende musici: Anita Simmes, Kirsten van Oort, Henk Bennink, Jacques Groen, Jorick, Julian en Jelmer Simmes, de Djembégroep de Klankenkaravaan. Koormuziek wordt afgewisseld met muziek en dans door Pauline Jansen (fluit), Robert Wijnands(saxofoon), Sam Koolenbrander (zang/ piano), dansschool Bertha Huls met de Beatsliders, Klezmergroep ‘Misjpoge’ met Anna Marie Krijgsman (zang), Ria Vredeveldt (viool), Jos Peulers (klarinet), Paul Schaake (gitaar), Raimond Surquin (gitaar) en Hans Westerveld (bas). Sabine Elfers zingt een prachtig, door haarzelf gecomponeerd lied “Ethiopië” en wordt begeleid door Maarten Knikkink. De zakdoekjes komen regelmatig tevoorschijn op de vele ontroerende momenten.

Marieke heeft verteld over het goede doel van het benefietconcert (wordt beschreven in volgende blog).

Het wordt een heel groot feest, waarbij jong en oud vermaakt worden door de enorme variatie aan optredens. De knaller van het concert komt aan het eind waarbij de gekleurde sjaaltjes omgedaan worden door alle  koorleden en ze swingend de liederen Syahamba en Zaminamina staan te zingen met begeleiding van de Djembégroep de Klankenkaravaan. Het swingt de pan uit en ook het publiek, dat razend enthousiast is, zit te swingen op de pluche stoel: het is één groot Afrikaans feest!!

Het  eindresultaat is een voorlopige opbrengst van € 6275 ! Een geweldig bedrag, wat dezelfde avond nog aangevuld wordt met een donatie van € 1000! Ook zijn er verschillende mensen geweest die niet kunnen komen, maar het bedrag voor de kaarten wel gedoneerd hebben.

Alle medewerkers krijgen als dank een bloem in één van de kleuren van de Ethiopische vlag: rood, geel, groen of blauw. Deze prachtige bloemen  zijn gesponsord door Bloemisterij Evers.

In één woord een fantastisch opbrengst, ver boven onze verwachting.

Maar alle lof gaat toch echt naar Ben Simmes die dit prachtige concert met zeer veel enthousiasme en passie georganiseerd heeft. In één woord: “Chapeau!”

Een DVD van dit prachtige concert is te bestellen via:
http://www.vanessenvideoproducties.nl/dvd-bestellen-ideal

11223886_742394832532001_8778300383517185345_o