Nieuw naaiatelier

Nieuws

Een paar weken geleden werden er een paar interessante foto’s gestuurd vanuit Soddo. Er wordt daar hard gewerkt aan de bouw van een nieuw naaiatelier bij een graanfabriek in Soddo. Dit naaiatelier is van stenen en hout… en lekker ruim! Hopelijk wordt dit binnenkort de werkplek voor de 3 naaisters die nu nog in de warme en te kleine zeecontainer zitten te werken. Als Stichting Steun Ethiopische Vrouwen willen we heel graag een aantal naaimachines, werkbanken, tafels en kasten schenken. Dit gaan we bespreken en regelen als we in Soddo zijn. Het is de bedoeling dat het naaiatelier na een jaar winstgevend is. Zoals bij veel bedrijven in Afrika bestaat de winst uit een ‘profit’ en een ‘non-profit’-gedeelte. Het non-profit-gedeelte zal gaan naar een weeshuis in Soddo. Hier volgen enkele foto’s van de bouw. Als het hoogste punt bereikt is krijgen de bouwvakkers geen bier zoals in de de Achterhoek, maar een bord met de delicatesse in Ethiopië: Raw Meat (= rauw vlees).

Deze diashow vereist JavaScript.