Inzameling van hydrofiel luiers en rompertjes

Nieuws

De inzameling van hydrofiel luiers en rompertjes verloopt al goed!

De gebruikte en nieuwe kleine rompertjes en hydrofiel luiers komen al binnen in zakken en dozen! Geweldig, wat zullen de verpleegkundigen en verloskundigen in Soddo daar straks blij mee zijn.
De baby’s kunnen hierdoor lekker warm blijven met een droge luier om hun bips en een nederlands rompertje aan. Bovendien verbetert het gebruik van luiers de hygiënische omstandigheden van de pasgeborene.
Ethiopië is overdag een warm land, maar na 18 uur is het pikdonker en wordt het er erg koud (’s nachts 4-6 gr. C.) Er is geen verwarming in het ziekenhuis. Als onverhoopt de stroom uitvalt, doet de warmtelamp het ook niet meer. Helaas gebeurt dit soms meerdere malen per dag. Onderkoeling kost een te vroeg geboren of te klein kindje, erg veel energie en vaak is dit funest. Er zijn als gevolg van onderkoeling vorig jaar 2 kinderen overleden in de 6 weken dat ik er was.

Als je ergens nog wat rompertje of hydrofiel luiers hebt liggen en je zoekt er een goed doel voor, dan houden wij ons aanbevolen. We zouden in oktober graag met koffers vol willen afreizen naar Ethiopië!
De rompertjes en hydrofielluiers kunnen worden gebracht naar de Kraamafdeling van het Slingeland ziekenhuis (afdeling B2) of de Verloskundigenpraktijk Nona, Groenestraat 1 in Doetinchem.
(De rompertjes en luiers hoeven zeker niet nieuw te zijn, hoor!)

Alvast bedankt!