Vliegreis geboekt

Nieuws

Deze week hebben we de vliegreis geboekt, dit was een hele happening zo met z’n allen op laptops en IPads. Gekeken naar gunstige tijden van aankomst en vertrek in Addis Abeba. Na 18 uur rijden de Ethiopische taxichauffeurs liever niet op de wegen. Ze zijn nl. aansprakelijk voor mens of dier dat door hen wordt aangereden. Dit is wel iets om rekening mee te houden, maar er is echter niet veel te kiezen wat betreft Addis.
We vertrekken op woensdag 21-10-14 om 8.00 uur vanaf Schiphol en vliegen met Lufthansa naar Addis. We hopen daar om 20.45 uur aan te komen. Na het uitchecken ‘even’ geld wisselen in Ethiopische Birr. Dit is een grappig moment, want iedereen voelt zich zichtbaar schatrijk als je een enorme stapel beduimelde bankbiljetten in je hand gedrukt krijgt van een juffrouw achter een loketje. De juffrouw heeft weliswaar een prachtige berekening geschreven, maar deze is niet te snappen: op een kladpapiertje en in het Amhaars  😉 Daarna brengt de chauffeur ons met al onze koffers naar een BenB of hotel. De volgende dag volgt de prachtige reis in de boemelbus naar Soddo.
De terugreis hebben we geboekt op zondag 8 november om 23.30 uur vanuit Addis. We hopen een beetje te kunnen slapen onderweg zodat we ‘fris en fruitig’ kunnen landen op 9-11 om 10 uur op Schiphol.

Nu staat het definitief vast. We gaan naar huis met een lekker gevoel! We hebben er zin in!