Echo-marathon

Nieuws

20 december. Er worden door de echoscopisten Marja van Doesburg en Herma Veldhorst pretecho’s gemaakt en ook Dr.Tamara Verhagen, gynaecoloog, doet mee. Alle opbrengst is voor het goede doel. Om 8 uur komen de eerste zwangeren naar de polikliniek gynaecologie om op tijd te zijn. Er volgt een enorme toeloop van zwangere vrouwen en hun partners, hun kinderen en andere familieleden. In de wachtkamer is koffie met cake en appeltaart te koop. Er is alcoholvrije gluhwein voor de zwangeren. Het is reuzegezellig op de polikliniek, maar de wachttijd wordt steeds langer en worden nummertjes uitgedeeld. Sommige mensen gaan even naar het restaurant of naar de stad en worden teruggebeld als hun nummer bijna aan de beurt is. Ondertussen winkelen de mensen tussen de kerstartikelen en kopen goed. Er zijn voldoende collega’s die alles is goede banen leiden en iedereen komt aan de beurt. Marja heeft van te voren gezegd dat ze pas weggaat als iedereen aan de beurt is geweest…

Ze heeft dit waargemaakt! Om 21.30 uur ging de laatste zwangere de echokamer binnen en Marja was nog even enthousiast als vanmorgen vroeg. Mooie afgedrukte foto’s en

afbeeldingen op USB stick of CD-rom om mee naar huis te nemen. Allemaal blije mensen vandaag, het was een geweldige dag!

En dan zijn we natuurlijk hartstikke nieuwsgierig wat deze dag heeft opgeleverd…De pretecho’s hebben het prachtige bedrag opgeleverd van: 1685 Euro !

De kerstmarkt in Hengelo, de verkoop daarna op de kraamafdeling, in de hal van het ziekenhuis en vandaag op de poli hebben in totaal 2200 Euro opgeleverd. Dit zijn beiden fantastische bedragen en boven alle verwachting !

Behalve het mooie bedrag van 3885 Euro wat bij elkaar gebracht is, was het ook een genot om dit met zijn allen te mogen doen.