Kerstmarkt Hengelo Gld.

Nieuws

Kerstmarkt Hengelo Gld.

12-12-14 is de kerstmarkt in Hengelo. De medewerkers van de polikliniek en de kraamafdeling B2 van het Slingeland ziekenhuis hebben allerlei dingen gemaakt voor
de kerst. Er kwam zeer veel creativiteit tot uiting tijdens de gezellige bijeenkomsten
van collega’s. Ook in rustige nachtdiensten is er veel gefreubeld. Enkele
voorbeelden: gehaakte sterren, zeepkettingen, potjes eigengemaakte jam, fudge,
omslagdoeken voor babies, babysokken, slabbetjes en kwijldoekjes voor babies, kerstklokjes, chocolade, kniepertjes, kerstkransen van wattenschijfjes, van dennengroen en van plastic zakjes, potten gevuld met ingrediënten voor taarten en koekjes, kerststukjes, etc, etc. We hebben met ons allen genoeg gemaakt voor 2 volle marktkramen! Ik ben hartstikke trots op alle collega’s die met veel enthousiasme hele mooie dingen hebben gemaakt!
Het lijkt op 12-12 een slechte dag te zijn en te blijven, maar we gaan met volgepakte auto’s op weg naar Hengelo. Onderweg horen we dat er meerdere kerstmarkten afgelast zijn vanwege het slechte weer. Na telefonisch overleg met de organisatie gaan we de kramen toch maar inrichten. Ondanks de voortdurende regenbuien en windvlagen hebben we om 14 uur alles leuk neergezet en is de kraam geheel ingericht. Maar dan gebeurt er iets vreselijks….Er komt een enorme windvlaag  van de zijkant en er vallen binnen een paar tellen 4 kramen als kaartenhuizen in elkaar! De kraam van de Buurtzorg, 2 van ons en die van bakkerij Hengelo, één grote chaos! Snel het stroom eraf en kijken of er niemand ernstig gewond is. Twee collega’s hebben een balk op hun hoofd
gekregen en hebben later een flinke buil en bij de andere kramen zijn de mensen gelukkig alleen met de schrik vrij gekomen. Er komen collega’s van B2 om te helpen en we kunnen alles even kwijt bij het gebouw van de Buurtzorg. De mensen die willen kopen komen achter ons aanhobbelen en kopen alsnog iets leuks. Met vereende krachten wordt alles in auto’s geladen en naar het Slingeland ziekenhuis gereden. Daar zijn van waskarren verrijdbare winkeltjes gemaakt en we verkopen alsnog. Dit blijft voorlopig staan tot 20 december, want dan maken we weer een mooie kraam op de poli. Er worden dan pretecho’s gemaakt door de echoscopisten van het Slingeland ziekenhuis (zie facebook.com/Echocentrum Slingeland)
Al met al hebben we in 2 dagen veel verkocht: zaterdagavond 13-12 stond de teller op 1100 Euro aan kerstartikelen! Dankzij enthousiaste verpleegkundigen die de kerstspullen op verrijdbare winkeltjes enorm promoten!
De opbrengst voor de Stichting is natuurlijk geweldig, maar het saamhorigheids-gevoel op de polikliniek en op de kraamafdeling is een prachtige bijkomstigheid.
Iedereen wil een steentje bijdragen en heeft zichtbaar plezier in het gezamenlijk doel:
Steun Ethiopische Vrouwen !