Persoonlijke hygiëne is essentieel

Nieuws

Persoonlijke hygiëne van vrouwen is van essentieel belang, omdat infectiegevaar het grootste risico op moederlijke sterfte veroorzaakt. Het gebruik van wasbaar maandverband zal dit risico verlagen. Ethiopische vrouwen dragen soms bananenbladen, of mos maar meestal helemaal niets tijdens kraambed of menstruatie.

Ik vind het ook belangrijk dat vrouwen zelfstandig zijn, kunnen werken voor hun gezin en de kans krijgen om onderwijs te volgen. De mogelijkheid van het gebruik van wasbaar maandverband helpt hen daarbij, omdat ze nu tijdens de menstruatie niet meer één week per maand thuis hoeven te blijven.

Wij zijn op allerlei manieren geld aan het inzamelen, zodat zoveel mogelijk moeders en meisjes van middelbare scholen maandverband kunnen krijgen. We worden enorm geholpen door collega’s op de kraamafdeling B2 en op de polikliniek Obstetrie en Gynaecologie van het Slingeland Ziekenhuis. Ze maken van allerlei leuke dingen om te verkopen op kerstmarkten en voor andere gelegenheden. Dit is behalve erg nuttig ook zeer gezellig!