Vorig jaar in Ethiopië

Verhalen

Eju, geboren bij 28 wekenVorig jaar ben ik, Marieke Peulers, voor het eerst in het Soddo Christian Hospital geweest en heb daar veel lessen gegeven over de ziektebeelden waar de meeste vrouwen aan sterven tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Het grootste gevaar voor deze vrouwen in Ethiopië is de kans op het oplopen van een infectie.

Vorig jaar heb ik tijdens mijn verblijf in Soddo een wasmachine gedoneerd aan de kraamafdeling van het Soddo Christian Hospital. Dit was om een slag te slaan in de strijd tegen infecties. Ik heb daar katoenen nachtjaponnen en flanellen kraamverbanden laten maken in een plaatselijk naaiatelier. Dit is geïmplementeerd op de kraamafdeling en er is nu een wasvrouw aangesteld die verantwoordelijk is voor het verstrekken van schone kraamverbanden, lakens en nachtjaponnen. Dit verloopt goed. Iedere dag krijgen de vrouwen meerdere malen een schoon kraamverband, een schone nachtjapon en hun bed wordt verschoond.

In 2015 wil ik samen met een groep medewerkers vanuit het Slingeland ziekenhuis teruggaan naar Soddo en verder gaan op wat er vorig is opgezet.